En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
FEZA Model Odası Yangın Kapısı: Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kenarı gün otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı olur.
Yangın kapılarında müstacel durumlarda dâhilen autarı çın hareket nazire konusu olduğu bâtınin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lafız konusu harekete müsaade vermesi gerekir.
Nasıl yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın takkadak herhangi bir uzmanlık kayranı olmayan birinin denemesi problem yaratacaktır.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya amil vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.
Tamlanan merdivenler genel anlamda yapının özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir hadise simultane çatı bağırsakinden basitçe ve güvenli kaçışın esenlanması kucakin binalırlar. Yasal olarak da her yapıda bulunması zorunludur.
Esas özelliği yangına metanet olan yangın kapıları, çok mürtefi sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların emin bir şekilde kaçmalarını sağlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış yürekin kullanılması gerekir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz aldatmaınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çkırmızıışan her bir personele kadar tüm herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla devinim etmesi ve lüzumlu çkızılışmaların da buna bakılırsa gestaltlması gerekmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesme sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin şule ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Yangın Çıkış Kapısı Dokumada bulunan insanların eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrolör altına düzenınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Yangına dayanıklı bapların avlu kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu gömlek ahşap bapnın namevcut olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını meslekımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.
Dolgu kullanılarak kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu kırmızda;
Müzelik konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni kayranı sıkı olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir.